Traditioner

Fastelavn: I børnehaven klæder vi os ud, laver fastelavnsris, slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller. I vuggestuen klæder vi os ud, slår ”katten af posen” og spiser fastelavnsboller. I begge afdelinger foregår fastelavn uden forældre. Der er dog kaffe og fastelavnsboller i vuggestuen til forældrene om eftermiddagen.

Blomstens uge: Hvert forår holder vi Blomstens uge. Hvert barn medbringer en blomst, som børn og voksne planter i vores krukker på legepladsen. Vi sætter opslag op når vi afholder ugen.

Afslutning for skolebørn: Afholdes i slutningen af april og er forbeholdt de store børnehavebørn på vej i skole. Arrangementet varierer lidt fra år til år. Der kommer opslag op i god tid med mere info om dette års fest.

Sommerfest: Stor fælles fest for hele institutionen. Afholdes som regel først i juni. Vi sørger for siddepladser og borde til alle – forældrene sørger for maden. Der kommer opslag op i god tid med mere info om dette års fest, samt mulighed for tilmelding.

Julefest: Holdes i december med nissehuer, saftevand og æbleskiver. Vi holder julefrokost med børnene og Vi holder stor fælles julefest for børn og forældre. Festen foregår udendørs i tidsrummet 15.30 – 17.00 Opslag om arrangement og tidspunkt – når tiden nærmer sig

Påske: I børnehaven spiser vi påskefrokost, og børnene pynter stuen med påskepynt, de selv har lavet. Vi klipper gækkebreve og maler på æg.

 

Eidfrokost: Vi holder eid på samme måde, som vi fejrer de danske traditioner og højtider. Det betyder, at vi sammen med børnene, pynter op med kreativitet på væggene.  Så spiser vi god mad sammen, ligesom vi gør med julefrokosten og påskefrokosten. Alle tre højtider afholdes altså som børnefester og om formiddagen incl. frokost.

Fødselsdag: I aftaler med stuens personale, hvordan dagen skal forløbe. Nogle gange tager børnehaven på besøg – andre gange står den på uddeling i institutionen. Fødselsdage i børnehaveafd. Vi fejrer altid fødselsdage – både børn og voksne.
Vi pynter, sætter flag op, synger fødselsdagssang og fejrer fødselsdagsbarnet.
Fødselsdagsbarnet får en speciel kop og tallerken at spise af på denne dag. De fleste medbringer noget lækkert hjemmefra, som spises sammen med kammeraterne i basisgruppen.

I forbindelse med fødselsdage i børnehaven skal vi dog gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe lagkager, samt mad som er tilberedt hjemme. Kager som er bagt ved 200 grader er stadig i orden at tage med.
Ligeledes gør vi opmærksom på, at det medbragte skal være i overensstemmelse med børnehusets kostpolitik (Børnehaveafd. og vuggestueafd. Har ikke samme politik omkring fødselsdage).

 

Fødselsdage i vuggestue afd.

Vi fejrer også de smås fødselsdag. I denne anledning er I velkomne til at medbringe noget til ganerne – det kan fx. være frugt, rosiner, boller, kage (ikke lagkage) eller is. Der må ikke serveres slik. I er velkomne til at komme og deltage når vi dækker op med dug og flag, og synger fødselsdagssang. men glæden ved at dele ud. Se i øvrigt i vores kostpolitik angående forslag til sund festmad og drikke.

Fotografering: Hvert år bliver børnene fotograferet af en professionel fotograf. Det forløber over to dage; en hverdag, hvor der tages gruppebilleder på stuerne.

 

Skt. Hans: Vi holder vi Skt. Hans om formiddagen. Børnehaveafdelingen laver en heks som skal sendes til Bloksbjerg. Hele børnehuset deltager i bålfesten, hvor der også synges heksesange ved bålet.

 

Halloween: 
I tiden op til Halloween klipper vi uhyggelige spøgelser, græskar og flagremuse ud, som vi pynter op med i hele huset. Vi snakker med børnene om historien bag Halloween og hvorfor vi fejrer det.
Vi skærer græskarhoveder ud og går på biblioteket og læser bøger om Halloween

På dagen bager vi uhyggelige kager, spiser græskarsuppe og børnene går lysfest på legepladsen.  Dette arrangement er kun for børn.